İnsan vücudu için her meyvenin içerdiği vitamin ve mineraller, lifler açısından büyük öneme sahiptir. Herkes, günlük harcadığı enerji miktarına göre 3-5 porsiyon meyve tüketmelidir. Uzmanlar, meyve tüketiminin son derece faydalı ve gerekli olduğu konusunda hemfikirdir. Tropikal meyvelerin tüketimi de toplumumuzda giderek artmaktadır. Özellikle Hindistan cevizi tüketimi yaygındır. Diyet yapan kişiler, besinlerin çeşitliliğini artırmak için tropikal meyveleri de diyet listelerine eklerler. Hindistan cevizi bu meyveler arasında önemli bir yere sahiptir. Bu meyve yaşken yeşil olurken, kuru halde kahverengi bir renk alır. Meyvenin içeriği özellikle demir ve lif açısından zengindir. Zengin doymuş yağlar nedeniyle Hindistan cevizi, kandaki kolesterolü artırabilir. İçeriğinde bulunan zengin sindirilebilir yağlar, yüksek kalori oranı ve doymuş yağ oranıyla, meyvenin dikkatli şekilde tüketilmesi gerekir. Özellikle kolesterolü artırdığı için, kolesterol değerleri yüksek olanlar ve kalp hastalıkları riski taşıyanlar Hindistan cevizi tüketimine dikkat etmelidir. Hindistan Cevizinin Kalorisi Ne Kadar? Hindistan cevizinin içindeki etli bölüm tüketilebilir, arzu edilirse suyu çıkarılabilir. Çoğu ülkede meyvenin suyu yemeklerde kullanılmaktadır.
Bu meyvenin içeriğinde tüm amino asitler bulunan yüksek kaliteli protein bulunmaktadır. Özellikle kilo alamamaktan yakınan kişilere Hindistan cevizi tüketmelerini önerebiliriz. Sodyum, magnezyum, potasyum ve fosfor açısından zengindir. İçeriğinde B grubu vitaminleri de bulunur. Hazımsızlık çekenler, mide ülseri, kolit, ishal ve kusma şikayetleri olan, gaz problemi yaşayan kişilere bu meyveyi tüketmeleri tavsiye edilir. Hindistan cevizini rendeleyerek, ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Buzluğa koyarsanız 6 ay saklama şansına sahipsiniz. Hindistan Cevizinin Besin Değerleri Nelerdir? 100 gram Hindistan cevizi meyvesi 354 kalori içermektedir. Ayrıca 3 gram protein, 15 gram karbonhidrat ve 33 gram yağ içeriğine sahiptir. Bununla birlikte, Hindistan cevizi zengin miktarda lif, demir, sodyum, magnezyum, potasyum ve fosfor içerir. İçeriğinde bulunan B grubu vitaminleri de meyvenin besin değerini artırmaktadır. Sonuç olarak, Hindistan cevizi besleyici değeri yüksek, ancak dikkatli tüketilmesi gereken bir meyvedir. Kalori ve doymuş yağ oranı yüksek olduğundan, özellikle kilo kontrolü yapan ve kalp sağlığına dikkat eden bireylerin tüketim miktarını sınırlamaları önemlidir. |