Pilav, hemen hemen her evde yapılan ve çoğunlukla sulu yemeklerin yanında tercih edilen yemek çeşitlerinden biridir. Pirinç pilavının içerisinde fazla miktarda yağ ve karbonhidrat bulunduğu için çok da sağlıklı bir yemek denilemez. Aynı zamanda lif içeriğinin düşük olması ve doyurucu özelliğinin az olması sebebiyle pirinç pilavı yerine lif içeriği fazla olan bulgur pilavı tercih edilebilir. Eğer kilo sorununuz var ise veya sağlıklı beslenme taraftarı iseniz beyaz pirinç yerine esmer pirinç tercih edebilirsiniz. Sürekli uygulamanız gereken bir perhiz veya diyet listeniz varsa, menünüzde yer alan pilav seçeneğine esmer pirinç ile yapılan pilavı ekleyebilirsiniz. Böylelikle sağlıklı beslenmiş ve kilo alma korkunuz da olmayacaktır. 1 Porsiyon Pilavın Yaklaşık Olarak Besin Değeri
Pilavın Çeşitlerine Göre Kalori Değerleri
Diyet Pirinç Pilavı Tarifi Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Diyet pirinç pilavının güzel olması için öncelikle bir litre kadar ılık suyu bir kabın içerisine alın ve üzerine temizlenmiş olan esmer pirinçleri ilave edip bekletin. Yarım saat kadar pirinçler bekledikten sonra pirinçleri bir kevgirin içerisine alıp birkaç sefer akan suyun altında yıkayın. Pilav tenceresinin içerisine sıvıyağ ilave edip ısıtın. Yağ ısındıktan sonra esmer pirinçleri tencereye alın ve birkaç dakika sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine bir tatlı kaşığı tereyağını ilave edip tekrar karıştırın. Akabinde üç su bardağı sıcak suyu tencerede bulunan pirinçlerin üzerine dökün. Bu aşamada suyu pirinçlere ekledikten sonra tencerenin kapağını hemen kapatın ve ocağın altını en kısık ateşe getirin. Kısık ateşte pilavınızı suyunu çekene dek pişirin. Suyunu tamamen çekmiş olan pilavın üzerine bir bez örtüp kapağını kapatın ve birkaç dakika bu şekilde dinlendirin. Demlenmiş olan diyet pilavınızı servis tabaklarına alıp sunum yapın. |