Değişik şekillerde hazırlanan kurabiye tarifleri arasında en fazla tercih edilenlerden biri olan elmalı kurabiye, hem usta pastacılar hem de ev hanımları tarafından sıklıkla yapılmaktadır. Elma ve tarçının verdiği muhteşem aroma ile büyük küçük herkesin severek tükettiği elmalı kurabiyenin bir porsiyon kalori değeri ise yaklaşık 150 kalori kadardır. Normal ölçülerle hazırlanan ve bir porsiyonu yaklaşık 150 kalori civarında olan elmalı kurabiyenin kalori değerini en aza indirerek bu lezzetten mahrum kalmak istemeyenler için aşağıda vereceğimiz kalori değeri düşük diyet elmalı kurabiye tarifini denemelerini tavsiye ediyoruz. Diyet Elmalı Kurabiye Tarifi Diyet Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Diyet Kurabiye İç Harcı İçin
Diyet Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Diyet elmalı kurabiyemizin hazırlığına ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza 1 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine 1 çay bardağı esmer şeker, 1 su bardağı yağsız süt, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ilave ederek karışımı iyice karıştıralım. Ardından karışımın üzerine azar azar tam buğday unu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez kapatarak hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım. İlk olarak 3-4 adet yeşil elmanın kabuklarını soyduktan sonra bir kabın içine rendeleyelim. Ardından rendelenmiş elmaları uygun bir tencereye alarak üzerine yarım çay bardağı esmer şeker ve 2-3 çorba kaşığı su ilave ederek kavurmaya başlayalım. Kavrulmakta olan elmalar yumuşadıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı toz tarçın ilave ederek karışımı iyice karıştıralım ve üzerine yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi ekleyip karıştırarak tencereyi ocaktan alalım. Soğuması için bir kenarda bekletelim. Dinlenmeye bıraktığımız hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartarak bezeler hazırlayalım. Hazırladığımız bezeleri teker teker tezgâhın üzerine alarak bir merdane yardımıyla servis tabağı genişliğinde açalım. Ardından yufka şeklinde açtığımız hamuru sigara böreği yufkası şeklinde sekiz adet eşit üçgen parçaya keselim. Kestiğimiz üçgen parçaların geniş kısımlarına önceden hazırladığımız elmalı iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyarak her bir parçayı rulo şeklinde saralım ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsimize yan yana dizelim. Tüm bezeleri aynı şekilde hazırladıktan sonra fırınımızı 175 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirelim. Hazır hale gelen diyet elmalı kurabiyelerimizi fırından alıp, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra arzuya göre üzerine hafifçe pudra şekeri serperek servise sunalım. Afiyet olsun. |