Ekmeğin kalorisini hesaplamak için kullanılan tahılın bilinmesi gerekmektedir. O kadar çok çeşit ekmek türü vardır ki, bu nedenle ekmekte kalori hesaplaması için ayrıntılı bir araştırma yapmak önemlidir. Biz de sizler için ekmek türleri arasında bir araştırma yaparak "çeyrek ekmek kaç kaloridir" sorusunu yanıtladık. Türk mutfağının olmazsa olmazlarından olan ve her yemeğin yanında tüketilen beyaz ekmek, insanların bilinçlenmesi ve diyetisyenlerin tavsiyesi üzerine eski popülerliğini yitirmeye başlamıştır. Peki, çeyrek beyaz ekmek kaç kalori gelmektedir ki diyetisyenler tarafından sağlıksız bulunmakta ve diyet için hangi ekmek uygun bulunmaktadır? Çeyrek beyaz ekmek yaklaşık 75 gram olup 175 kalori gelmektedir. Şayet günde 100 gram beyaz ekmek tüketilirse yaklaşık 246 kalori alınmaktadır. Beyaz ekmek, beyaz undan yapıldığı için çok çabuk kan şekerini yükseltip yine çabuk düşürmektedir. Bu özelliği nedeniyle kişinin çabuk acıkmasını sağlamaktadır. Sağlıksız olmasının asıl nedeni de budur. Şeker hastalığı olan kişilere kesinlikle beyaz ekmek önerilmemektedir. İnce bir dilim beyaz ekmekte ortalama 13.2 gram karbonhidrat, 2 gram protein, 0.2 gram yağ içermektedir. Eski zamanlarda gramaj standardı ve içeriğinin belirtilmesi zorunluluğu yokken, şu an yapılan yasal düzenlemelerle ekmeğin gramajı kontrol altına alınmış ve hangi un türünden ne kadar katıldığı bildirilmek zorunda bırakılmıştır. Bu nedenle kişi kaç gram ekmek tükettiğini ve içeriğindeki kalori miktarını bilebilmektedir. Ekmek Türlerine Göre 100 Gram Ekmeğin Kalori Değerleri
Çeyrek Ekmek Tüketimi ve Diyet Çeyrek ekmekte kaç kalori olduğunu bu makalede okuyan kişiler eminim ki ekmek yerken yedikleri ekmek miktarına daha dikkat edeceklerdir. Çünkü ekmek, kalori bakımından oldukça yüksek değerler içermektedir. Bir öğün yemek yerine yarım ekmek yiyen kişi, yemekle aynı kaloriyi almaktadır. Diyet yapan kişiler bir dilimden fazla ekmek yememelidir. Hatta ekmeği kızartarak tüketmelerinde daha fazla fayda vardır. Çünkü ekmeği kızartınca bir miktar kalorisi düşmektedir. |