İskender, Türk mutfağının dünyaca ünlü yemeklerinden biridir. Dana etinin ince dilimler halinde kesilmesi ile hazırlanan İskender'in en alt tabakasında soslu ekmek, orta tabakada ince dilimlenmiş et ve üzerine tereyağlı sos bulunur. İsteğe bağlı olarak üst sosuna tereyağı eklemeyebilirsiniz. Kalori değeri oldukça yüksek olan İskender'in hazırlanış şekline göre kalori değeri değişiklik göstermektedir. Çok sevilerek tüketilen İskender, kalori sorunu olanlar ve diyet yapanlar için pek uygun bir tercih değildir. Peki, bu kadar lezzetli bir yemek olan İskender kaç kaloridir? İskender'in porsiyon büyüklüğüne, kullanılan etin yağ oranına ve sos türüne göre İskender'in kalori değeri değişiklik göstermektedir. Bir İskender porsiyonunu 400 gram hesaplar ve standart bir İskender düşünürsek, 400 gram İskender porsiyonu yaklaşık 589 kalori içermektedir. 400 Gram İskenderin Besin Değerleri Nelerdir?
400 Gram İskenderin Kalori Dağılımı
İskender'in kalori değerinin oldukça yüksek olması nedeniyle formuna dikkat eden kişilerin tüketmemesi gerekmektedir. İskender genellikle lokantada yenilen bir yemek olduğu için kalorisini düşürmek için sadece yapabileceğiniz şey, sosun ve tereyağının az olmasını istemektir. Fakat evde kendiniz İskender hazırlayacaksanız, size diyet İskender tarifi verebilirim. Diyet İskender Malzemeleri
Diyet İskender Tarifi Kalori değeri düşük İskender yapmak için çavdar ekmeğini küçük kareler halinde kesin. Bir tavaya bir kaşık sıvı yağ koyun ve yağı ısıtın. Üzerine rendelenmiş domatesi ve tüm baharatları ilave ederek pişirin. Sosunuz piştikten sonra ekmeklerin üzerine dökün. Dönerleri ısıtıp sosun üzerine dizin. Diyet İskender yapmak bu kadar basit. Bu tarifle ortalama 150 kalori daha az enerji alacaksınız. Afiyet olsun. |